Tippek pályázóinknak

Mit tartalmazzon az önéletrajz?

  • az önéletrajzot és motivációs levelet alakítsd az adott pozícióhoz
  • az önéletrajz legyen lényegre törő, tagolt és jól olvasható, fontos a szerkesztettség
  • azokat a tapasztalatokat érdemes feltüntetni, amelyek a pozíció szempontjából lényegesek lehetnek
  • a releváns korábbi munkaköröket, feladatokat érdemes részletezni, de az önéletrajz teljes hossza ne legyen több 2 oldalnál
  • fotó: lényeges, hogy jó minőségű és a célnak leginkább megfelelő képet válassz

Mire számíthatsz az interjún?

A személyes interjú során szeretnénk minél alaposabban megismerni Téged, valamint Neked is lehetőséged van találkozni a HR-es kollégával és a jövőbeni követlen feletteseddel. Azért szeretjük ezt a módszert, mert ez a leghatékonyabb mindenki számára. Amíg a HR munkatárs a cégcsoport felépítését és az általános tudnivalókat mutatja be, addig a felettes konkrét és pontos képet ad a jövőbeli szakmai feladataidról. Természetesen Te is felteheted nekik minden felmerülő kérdésedet.

Néhány munkakör esetén speciális szűréseket és teszteket is alkalmazunk. Ezek lehetnek akár a munkavégzés során előforduló szakmai vagy számítógépes ismeretekre irányuló feladatok, de lehet például személyiségteszt is. Az biztos, hogy ilyen felkérés esetében ezek részleteit előre egyeztetjük a jelöltekkel.

Fontos, hogy a személyes találkozóra hozd magaddal az összes végzettségeidet igazoló dokumentumaidat is. (pl. tehergépkocsi vezető esetén a jogosítványait vagy gépkezelő pozícióban az építőgép-kezelő jogosítványodat és / vagy az OKJ bizonyítványodat).